Ramona Karlsson

Girlpowerfestival i Sundsvall!

Varje år den 11 oktober uppmärksammas tjejers situation i världen genom den FN-instiftade Internationella flickdagen. I Sundsvall uppmärksammar Tjejjouren Skogsrå detta genom att varje år (utom under pandemin förra året) anordna Girlpowerfestivalen.

– I vanliga fall bjuder vi in Sundsvalls och Timrås högstadie- och gymnasietjejer men eftersom vi i år körde digitalt bjöd vi in hela Sverige. Deltagande skolor kom från Sundsvall, Härnösand, Delsbo och Ramsele, berättar Anna Maja Nylén på Tjejjouren Skogsrå.

I år var 84 elever och sex lärare anmälda och de tog bland annat tog del av föreläsningar av Negin Azimi, entreprenör, Ramona Karlsson, rallyförare och Hanna Böhm, illustratör.

– Dagen blev mycket lyckad. Vi fick ihop en bra mix av föreläsningar och workshops och alla var inspirerande på olika sätt. Det känns också väldigt roligt att vi i år har nått ut till skolor utanför vårt område. Mest nöjda är vi med att återigen, efter uppehållet förra året, ha fått inspirera, visa representation och motivera tjejer i ett tryggt rum.

Text: Colette van Luik

Bilden: Rallyföraren Ramona Karlsson var en av föreläsarna på Girlpowerfestivalen.