Arg kvinna, illustration Clip art

Finn din inre ilska!

6 steg till ett argare och bättre liv

Du har väl inte missat den senaste må bra-trenden? Glöm knepiga yogaställningar, dieter och fastekurer eller dyra kurser och billig självhjälpslitteratur som ska ge dig mindfulness och positiva tankar. Det enda villkoret för den nya metoden är att du är kvinna eller tjej. Sen är det bara att följa Kvinnotrycks guide till den heliga vreden. Släpp fram ditt ursinne – det är ändå ingen som märker din självbehärskning.

Text: Unni Drougge | Illustration: Clip art

 


1Var dig själv

Tänk bara på dina egna behov. Avbryt snubbar och börja babbla om dig själv istället. Sätt dig och kissa när och var du vill. Låt kroppshåret växa fritt. Och se hur arga män kan bli när du tar dig deras friheter. Låt dig då fyllas av välgörande vrede över denna basala orättvisa.


 

2Lev i nuet

Var uppmärksam på varje nyans av patriarkala härskartekniker, sexistiska övertramp och nedvärderande attityder som pågår här och nu. Och känn raseriet flamma upp här och nu.


 

3Koppla av

Läs en bok eller tidning, kolla en teveserie, gå ut på nätet. Mys med din växande vrede över vilken unken kvinnosyn som förekommer i all sorts underhållning.


 

4Rör på dig

Ta en härlig och uppfriskande promenad eller en joggingrunda. Snart kommer du att börja tänka på hur du är klädd och på vem som går bakom dig. Upplev energin du får av adrenalin­påslaget.


 

5Tänk positivt om negativa tankar

Be en bön till den heliga vreden om att aldrig acceptera det du inte kan förändra så att du får kraft att förändra det du inte kan acceptera.


 

6Dela med dig

Håll inte din sköna ilska för dig själv, berätta för andra tjejer och kvinnor om hur du hittade den. Delad vrede är mångdubbel vrede. Och mångdubbel kvinnlig vrede blir ett systerskap som blir till en feministisk rörelse.