Kom med oss lilla vän så gör vi feminismen great again

Misogynin är på frammarsch. Det är inte oväntat. När kampen mot sexism och patriarkalt förtryck står på gränsen till ett nytt genombrott, aktiveras könsmaktsordningens försvarssystem, det vill säga misogyni. Den här gången är det en moderniserad form av misogyni vi möter. Insidan är densamma, men för att bättre passa in i rumsrena miljöer och förhindra de vulgära antifeministernas avskräckande effekter, är den misogyna utsidan ofta klädd som kvinna och kallar sig gärna feminist. Men tittar vi närmare på denna »feminism« påminner den snarare om mannen som slår sin partner för att han ju »vill henne så väl« att han måste tvinga henne till hennes egen lycka. Den man älskar äger man – eller hur det nu var.

Text: Unni Drougge | Illustration: Lisa Medin

3-2019 Illustration Lisa Medin.png


 

1Unga tjej – det är nu du ska ta för dig

Din unga flickkropp är en maktfaktor som du fått alldeles gratis. Låt männen dregla i kors och njut av bevisen på att du är värdefull. Det är nu ditt erotiska kapital blomstrar. Innan det peakar ska du därför se till att få allt du pekar på.

(Räkna bara inte med att ditt enda kapital ska följa samma tillväxtlogik som annat kapital. En kvinnas »erotiska« kapital kan ju aldrig öka i värde, eftersom ung ålder är det enda värdet. Din dalande kurs på köttmarknaden blir en ständig påminnelse om att kapitalet är förbrukat och att du är värdelös som kvinna.)

Illustration: Zerochan

Illustration Zerochan


 

2Ni höjde era röster och hörs nu bra – så tack ska ni ha

Suffragetterna som slogs för kvinnlig rösträtt är värda all respekt. Även rätten till preventivmedel var en viktig princip­seger. Och självklart ska kvinnor i Saudiarabien ha rätt att köra bil.

(Står du upp för den västerländska nutida feminismens krav kommer du däremot att möta samma motstånd som suffra­getterna fick på sin tid.)

Foto: Wikimedia Commons

Sufragett, foto wikimedia commons


 

3Låt jämställdhet vara binär – så kan män leva som ni lär

Alla tjänar på ett jämställt samhälle där ingen ska bli särbehandlad. Som självständiga kvinnor ska ni därför slippa bli förminskade av gammalmodiga gentlemän som håller upp dörrar, lyfter tunga saker och visar hänsyn.

(Mansrättsrörelsens version av jämställdhet innebär närmare bestämt att du ska stå ditt kast och att de könsskillnader som faktiskt existerar (exempelvis graviditet) inte behöver respekteras.)

Foto: Jan Baars/Pixabay

Foto Jan Baars, Pixabay


 

4Du har all rätt att gå ut på stan och röja – ingen ska tvinga dig ha slöja

Det är en självklarhet att du som modern och sexuellt fri­gjord kvinna ska kunna klä och sminka dig hur du vill och gå vart du vill.

((Bara du tänker på att smink och sexig klädsel är ett sätt att marknadsföra din kropp. Bli därför inte förvånad om män vill köpa det du har att sälja. Kanske rentav ta det utan att fråga.
Du bad ju om det.)

Foto: Tessa Zlavistok/Flickr

Illustration iStock

SEXPOSITIVA PAGLIA
Min generation slogs för kvinnors rätt att riskera våldtäkt.« Camille Paglia, professor i konst- och kultur­historia, »sexpositiv feminist«, posör och provokatör.
Foto: Wikimedia Commons
Camille Pglia, foto Wikimedia Commons
 

5Det finns inget genus – män är från Mars och du är från Venus

Du skall inga andra gudar hava jämte DNA. Män är genetiskt programmerade till att tävla, du är specialdesignad till att vårda. Genetiska skillnader går inte att ändra med genusflum och jämställdhetspolitik. Sverige är världens mest jämställda land, och ändå gör svenska kvinnor fortfarande traditionella val.

(Givetvis måste undantag göras när pojkarnas skolresultat ligger långt under flickornas. Då måste det ju bero på den köns­diskriminerande skolmiljön, som hämmar pojkars genetiskt förprogrammerade vinnarskallar med en undervisning som utformats efter flickors smidiga hjärnkapacitet.)

Illustration: iStock

Illustration iStock


 

6Stoppa våld och kvinno­hat – ställ upp för män i ofrivilligt celibat

Illustration PixabayVåldet minskar i samhällen där majoriteten män lever i monogama relationer (säger Jordan Peterson). Därför gör ni samhället en tjänst om ni sänker kraven och viger era liv (och underliv) åt de arga oknullade killarna, som då kommer att slippa skjuta vilt omkring sig för att de aldrig kan få sig ett skjut.

(Vetenskapliga fakta visar också att uppemot 70 procent av världens kvinnor utsatts för våld av en man de haft en monogam relation med. Kvinnor har alltså redan provat den monogama metoden. Den funkade inte.)

Illustration: Pixabay
 


 

7Män klantar sig och har dålig stil, men gör det inte till en big deal

Klart att du blir sur när exempelvis: din pojkvän råkar ladda upp en film där ni har sex, din manlige kollega råkar föra upp ett finger i din slida, din manlige chef råkar glömma övergreppet du rapporterade om, du vaknar av att en kille råkar onanera i din fitta och andra gropigheter som män råkar halka ner i. Men de menar inget illa, de råkar bara vara ouppmärksamma tölpar som inte kan läsa av dina signaler.

(Konstigt nog »råkar« denna manliga inkompetens bara gälla deras förhållande till kvinnors integritet. I övriga sammanhang har de inga problem med att följa sociala spelregler. Låter du män ursäkta sig med »tölpwashing« kommer de att fortsätta behandla dig respektlöst medan omgivningen förlåter dem.)

Foto: Shutterstock

Foto Shutterstock


 

8Våga se sanningen – så slipper du problem med män

De faktuella feministerna bekämpar fake news med alternativa fakta. För att veta vad som kan förändras måste du ju först veta vad som är sant.

(Enligt dessa »fakta« är dock förändringspotentialen begränsad till nya konserveringsmetoder av kvinnors ofrihet.)

FEMINISTFEJKEN
Författaren och f.d. filosofi­professorn Christina Hoff Sommers driver Youtube­vloggen »factual feminist«, där hon med stor faktaresistens hävdar att könsförtrycket bara är en myt utan vetenskapliga belägg. Därför kan hon också förneka såväl våldtäktsstatistik som könsrelaterat lönegap.
Foto: Wikipedia
Christina Hoff Sommers
 

9Du är en stark kvinna – ingen liten snöflinga

Tro inte på metoo-kvinnorna som vill göra dig till ett hjälplöst offer. Sätt karlarna på plats om de inte sköter sig. För du vill väl inte tillbaka till tiden då kvinnor behandlades som porslins­pjäser?

(Om du sätter ner foten och säger ifrån när män begår sexuella kränkningar får du förstås finna dig i repressalier och yrkes­skador, med andra ord just det som ledde till metoo-upproret.)

Foto: Getty

Foto Getty


 

Illustration Picra

10Bråka inte med barnens far – han vill bara ha mer mansvar

En mamma ska inte själv behöva bära hela föräldrabördan. Papparätten är en gåva, både till mammor som behöver egentid och vila och till barnen som slipper bli märkta för livet av en faders frånvaro.

(Även om du vet att en pappas närvaro är farlig för barnen ska du alltså böja dig för papparätten, annars kan du förlora vårdnaden. Men skyddar du inte dina barn mot en farlig pappa, kan du också förlora vårdnaden.)

Foto: Picgra