En mördare på halsen

Porrindustrin livnär sig på att missbruka kvinnors och tjejers kroppar, och som vid allt missbruk måste det till allt starkare retningar för att uppnå full effekt. Så när analsex blivit vanilj måste ett nytt kvinnligt hålrum exploateras. Den här gången är det andningsvägarna som laddas upp. Erotisk kvävning, eller strypsex som det kallas, har blivit det nya heta.

Unni Drougge, redaktör för Kvinnotryck.
UNNI DROUGGE
Redaktör för Kvinnotryck

BDSM har flyttat in i salongerna och försvaras även bland feminister som sexuellt frigörande. Tjejer måste väl få experimentera och utforska sin sexualitet? Ja, självklart. Problemet är inte tjejer och kvinnor som går igång på erotiska rollspel där de blir strypta på låtsas av en manlig motspelare.

Problemet är den manlige motspelaren. Vad är det han går igång på? Det är liksom skillnad mellan att bli strypt och vara den som stryper. Den som stryper utövar våld, och det våldet riktar sig mot en extremt sårbar kroppsdel där livsnödvändiga organ sitter tätt ihop. Stryptag slår ut flera funktioner på en gång, och strypskador är också en av de vanligaste dödsorsakerna hos kvinnor som blivit svårt misshandlade av män.

Strypning är med andra ord en säker mordmetod. Och säkert strypsex existerar inte, oavsett vilka stopp­signaler och gränsmarkeringar som parterna kommit överens om. Strypsex är för killar som tänder på att sexmörda tjejer. Killar som däremot inte känner för att ta livet av sin sexpartner vägrar givetvis att angripa den centrala zon som styr andning och talorgan. Strypsex är därför ingen fråga för tjejer. Det är en fråga för killar. Och de killar som vill köra strypsex med tjejer kan ju först gå och dränka sig.

För det är så det känns att bli strypt.

Foto: Jini Sofia