Mark Kennedy alias Stone

Mark Kennedy, foto eachother org

2003 mötte den 20-åriga miljöaktivisten Kate Wilson Mark Kennedy på ett planeringsmöte inför protesterna mot G8-mötet 2005. De verkade ha mycket gemensamt och började umgås. Han blev alltmer aktiv i mobiliseringen inför G8-mötet, så de träffades ofta och blev omsider ihop. Mark flyttade snabbt in i Kates kollektiv och blev involverad i varje aspekt av hennes liv.

Han sa att han hade deltagit i narkotikasmuggling och att han hade flyttat från London till Nottingham för att komma undan från narkotikavärlden och gömma sig för gamla bekanta, som ville honom illa. Det var därför han aldrig talade om sitt förflutna eller presenterade Kate för gamla vänner sa han.

Kate blev uppringd av en vän, som sa att Mark Stone aldrig hade existerat. Mannen hon hade delat sitt liv med var den gifta tvåbarnsfadern Mark Kennedy.

Mark besökte Kates föräldrar flera gånger och var med på hennes mormors 90-årsfest. Efter två år gjorde paret slut, men de fortsatte umgås som vänner i flera år. 2010 blev Kate uppringd av en vän, som sa att Mark Stone aldrig hade existerat. Mannen hon hade delat sitt liv med var den gifta tvåbarnsfadern Mark Kennedy. Kate upptäckte att flera av hennes arbetskamrater, rumskompisar, älskare och ytliga bekanta hade varit poliser under täckmantel, som hade spionerat på henne under loppet av 12 år trots att hennes politiska aktiviteter alltid hade skett inom lagens råmärken.

Kate Wilson är en av de åtta kvinnor som 2011 stämde Scotland Yard. Till skillnad från övriga sju målsägande fortsatte hon att driva rättsfallet efter att Scotland Yard hade bett dem om ursäkt 2015.

I mars 2018 erkände polisen att det sexuella förhållandet hade skett med Marks överordnades medgivande. I september samma år erkände polisen att förhållandet hade stridit mot Kates rätt att inte utsättas för omänsklig eller förnedrande behandling. I oktober i år erkände polisen att minst sex andra polis­infiltratörer hade utsatt henne för samma rättsöverträdelse.

I en dokumentär från 2011 säger Mark Kennedy att han har verkat under täckmantel i 22 olika länder och att det var hans förtjänst att Ungdomshuset i Köpenhamn revs 2007.