Foto Pixabay
OBS! Denna bild är arrangerad, och kvinnan har ingen personlig koppling till det som förekommer i texten, foto Pixabay.

Från fejkorgasm till kissfontän

De tjejer och kvinnor som aldrig fejkat en orgasm är lätträknade. I porrfilmer gör de det alltid. Men de manliga porrskådisarna avkrävs synliga bevis på sin utlösning, eftersom den manliga normen föreskriver att sex måste kulminera i sädesuttömning. I porr som görs av män och vänder sig till män (det vill säga nästan all porr) har ejakulationen därför varit det centrala, det som skapar autenticitet och identifikation med de manliga aktörerna.

Men hur mycket en kvinnlig sexpartner än åmar och kråmar sig, stönar och tjuter – precis som i en p-rulle – kan mannen ändå inte vara helt säker på att hon gör det av vällust över hans fantastiska teknik. Denna osäkerhet har porren avhjälpt genom
att introducera den kvinnliga fontän­­orgasmen. I mängder av filmer började kaskader av vätska spruta ut från kvinnors underliv. Och verkligheten ville inte vara sämre, så snart fångade sex­perti­sen upp porrens kvinnliga sprutfest och presenterade den som nya rön om kvinnans egen ejakulation. Tjejer och kvinnor som inte fått erfara den sensationella sprutorgasmen kunde gå på kurs för att lära sig konsten. Många feminister har också klassat dessa lyckostrålar som den frigjorda kvinnans sexuella triumf. Kvinnor kan! Komma som en man!

Nu fanns det också de som tvivlade, och 2016 analyserades vätskan i de eftertraktade orgasmfontänerna av ett forskarlag som konstaterade att den bestod av urin. Dock fann de även spår av det mjölkaktiga sekret som vid sexuell upphetsning utsöndras från Bartholins körtlar och som länge varit känt just som en form av kvinnlig ejakulation. Men eftersom denna vätska begränsas till bara några droppar kan den omöjligen duscha ner sängkläderna. Det kan däremot en kisstråle göra. Om man inte, som i porrfilmerna, har gömt en liten vätskebehållare mellan benen som vid en given signal kläms ihop för att ge den önskade spruteffekten.

Det är förstås inget fel att kissa på sig under en orgasm. Men det är fel att porrbranschen nu även infört sängvätning i den stora beteenderepertoar som åläggs kvinnor för att tillgodose manlig själv­dyrkan, med porren som spegel.

 


OBS! Bilden är arrangerad, och kvinnan har ingen personlig koppling till det som förekommer i texten. Foto: Pixabay